Фирма за транспортни услуги и преместване на извънгабаритни товари - най голямото разнообразие на камион с кран (автокран) и други товароподемни камиони.

10 съвета спестяващи пари за вашето следващо наемане на автокран

Home / Камион с Кран / 10 съвета спестяващи пари за вашето следващо наемане на автокран

10 съвета спестяващи пари за вашето следващо наемане на автокран

Не бихте ли искали да избягвате да харчите повече пари, отколкото е абсолютно необходимо за услуга на автокран? Без значение какъв проект имате предвид, може да спестите пари от наемане на автокран, когато имате предвид следващите съвети. Използвайте ги всеки път когато сключвате договор за автокран.

Правилния размер

При наемане на автокран е важно да поръчате подходящия размер за вдигане на елементите, които ще ползвате. Наемането на по-мощен кран, отколкото ви е необходимо, ще оскъпи цената на вашия наем. Преди да се свържете с нас, например би било идеално ако знаете какво точно ще вдигате и колко горе долу тежи.

Отбележете препятствията

Важно е да отбележите всякакви препятствия свързани с вашата задача. Дървета, височина на сградата и кабели трябва да бъдат споменати, така че вашия товар може безопасно да се издига над или около тези препятствия. Това може да направи задачата да се изпълни по-гладко, особено ако операторът на крана разбира предварително характера и особеността на терена и какво ще бъде свързано със задачата.

Преместване на пречките

От особено важно значение за да спестите време и пари за вашия наем на автокран е да преместите превозните средства далеч от района на работа. Също така не забравяйте да отстраните всички предмети или остатъци, които биха могли да попречат на работата на автокрана.  В зависимост от това колко място е необходимо за вида на автокрана, може дори да поискате от вашите съседи да преместят превозните си средства от района.

Попитайте за изискванията на пространството за инсталиране на автокрана

Не забравяйте да поискате препоръки относно пространството за настройка на автокрана. Дори и след премахването на препятствията, може да се наложи да направите допълнително пренареждане в зависимост от размера на автокрана, който наемате. Като приготвите пространството преди пристигането на автокрана, можете да спестите пари от проекта си. Ще бъдете таксувани дори ако вашия кран е на празен ход. За да сте сигурни, че плащате за работещ автокран, е важно да настроите пространството си, преди крана да дойде.

Правилно поставени елементи които автокрана ще вдига

Уверете се, че елементите, които автокранът ви ще повдига са свободни и не препятствани и готови за повдигане. Тези елементи не трябва да са в рамките на самата сграда(конструкция) или да се намират под електропроводи, кабели или клони на дървета. За да може операторът на автокрана да издига безопасно подемните материали, елементите трябва да са на открито, където кранът лесно може да ги достигне. Ако елементите ви за повдигане са правилно подготвени, може да спестите време за завършване на задачата.

Подредете няколко елемента

Ако планирате да вдигнете няколко елемента, не забравяйте да ги подредите в реда, в който искате да ги повдигнете. Също така, уверете се, че тези елементи не са в зоната за настройка на автокрана, но са на лесно разстояние от крана

Избягвайте часовете в които има трафик

Тъй като ще бъдете таксувани през цялото време, когато вашият автокран под наем е на ваше разположение, не забравяйте да избягвате да го управлявате по време на трафик в пиковите часове. В средата на деня е чудесно време за транспортиране на това оборудване.

Асистирайте на оператора

Можете да подобрите гладкото функциониране на автокрана и да намалите времето си, като помагате на оператора на крана, когато е възможно. Например, често е полезно да насочвате трафика, докато операторът на крана работи. Ако операторът на крана трябва да върне крана в настройката ви, можете също така да му помогнете, като му помагате безопасно да навигирате в определената зона за настройка.

Запазете тези полезни съвети и всеки път , когато сключвате  договор с компания за наемане на автокран се възползвайте. Те ще ви спестят време и пари.

транспортни услуги

...................................