Фирма за транспортни услуги и преместване на извънгабаритни товари - най голямото разнообразие на камион с кран (автокран) и други товароподемни камиони.

Хидравличен камион с кран – история

Home / Камион с Кран / Хидравличен камион с кран – история

Хидравличен камион с кран – история

Първият хидравличен камион с кран е изобретен през 1947-ма година от шведската компания Хиаб.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кранът се разделя на две части: превозвач – наричан още ниска част и повдигащ елемент, включващ надлъжник – горна част.  Двете части са свързани, посредством обръщателна платформа, която  позволява на горната част да се върти на различни страни. Съвременните хидравлични камиони с кранове обикновено са с един двигател, който захранва както ходовата част, така и крана.По-старите модели са разполагали с два двигателя. Някои механици продължават да изтъкват предимствата на този тип камиони с кранове, заради изпускащите уплътнения на хидравликата след дълга употреба на по-новите модели.

Най-голямото предимство на кранът, монтиран на камион е мобилността.  Автокрановете могат да се придвижват по магистрали, което премахва необходимостта от специално оборудване за транспортиране на крана, освен ако конкретни местни закони нямат специфични изисквания относно тежината или размера на товара. Ето защо големите камиони с кранове са оборудвани и със специални ремаркета, върху които при нужда да преразпределят товара над повече оси. Друга честа практика е необходимите за крана противотежести да се свалят по време на пътуването и да се превозват от друг камион. Някои камиони с кранове могат да отделят цялата си горна част – това, обаче рядко се налага и за да се случи е необходим конвенционален кран със специфични характеристики.

Разбира се едно от най-важните условия е сигурността и безопасността. Най-голямо внимание трябва да се обърне на това дали по време на пътуване товарът не се люлее встрани от посоката на движение, затова главна роля има окачването на шасито. Повечето кранове от този тип също имат движещи противотежести за стабилизация освен тази, предоставена от конзолните греди. Товарите, окачени директно за кърмата са най-стабилни, тъй като повечето от теглото на крана действа като противотежест. Кранистите използват специални таблици, които да ги ориентират правилно какъв е максималният товар, който може безопасно да бъде превозен.

транспортни услуги

...................................