Фирма за транспортни услуги и преместване на извънгабаритни товари - най голямото разнообразие на камион с кран (автокран) и други товароподемни камиони.

Основни компоненти на хидравличния кран на камион (камион с кран).

Home / Камион с Кран / Основни компоненти на хидравличния кран на камион (камион с кран).

Основни компоненти на хидравличния кран на камион (камион с кран).

Хидравличните кранове на камиони съчетават маневреност и подвижност на тежкотоварни камиони с впечатляваща товароподемност на хидравличния кран, за да се създаде гъвкава машина, която може да се използва за да вдигне и да премести всичко от строителни материали до крави (сериозно, вдигнахме крава веднъж).

Как работи хидравликата

Хидравличния камион с кран известен като мобилния бум на камионите или  просто мобилните кранове трябва да генерира огромно количество енергия за да вдигне товар – тази сила се постига с масло чрез затворена система от помпи бутала и маркучи.

Мощта за повишаването на налягането в хидравличната система идва от двигател, свързан към една или повече от две зъбни помпи, както и  размерът на двигателя въздейства върху подемната сила.

Тъй като маслото е несгъстяваща течност, която запазва обема си, дори и при огромен товар, когато се прилага сила на маслото, се създава стабилен, последователен натиск. Това налягане се използва за преместване на бутала в запечатана хидравлична система и потока на маслото или хидравличната течност се контролира чрез серия от лостове, които позволяват на оператора да прехвърли  сила към и от различни части на хидравличната система.

След като цялата хидравлична система е изцяло под налягане. Постоянното налягане може да се поддържа, тъй като системата е затворена, правейки хидравличния кран изключително стабилен и надежден.

Части на хидравличния кран на камион

В допълнение към обичайното шаси на камиона и стандартния двигател, хидравличния камион с кран има редица уникални части, които дават на камиона способността да вдигне и премести големи товари на високи и тесни пространства.

Бумът

Бумът е големия стоманен компонент, който се използва за вдигане и местене на товари. По време на транспортирането, тя е в покой точно зад операторската кабинка. След като се крана се разгъне, телескопичните секции на бумът се наместват за да формират дълъг бум, който може да бъде 100‘ или по-дълъг – това позволява на машината да вдига товари до височини, които са недостъпни за други тип машини.

Стрелата

Някои бумове на хидравличните автокранове са оборудвани със стрела – решетъчна структура, което допълнително разширява общата дължина на бумът

Двустепенни помпи

Серията хидравлични тръби, бутала и маркучи на крана са свързани към една или повече зъбни помпи, които използват въртящи се зъбни колела, задвижвани от двигателя на транспортното средство за повишаване на налягането на хидравличното масло използвано за генериране на повдигане.

Стабилизатори

Стабилизаторите са прибиращи се опори, които са удължени когато камиона е стациониран в повдигаща позиция. Те значително увеличават цялостния „отпечатък“ на мобилния хидравличен автокран, давайки му стабилност да го задържи  балансиран и предотвратявайки изхвърляне или усукване на товара. Стабилизаторите също могат да бъдат коригирани за да държат крана и на неравни повърхности.

Противотежести

Големи тежести са поставени на гърба на кабината да се запази стабилен и балансиран по време на повдигането. Без противотежести, камионът ще бъде податлив на преобръщане при вдигане на големи товари на височина.

Rotex предавка

Рамото на бумът може да се върти за да се даде възможност на оператора да направи точни движения на машината по време на вдигането и Rotex предавката прави движението от страна до страна на рамото на бума възможно. Тази голяма предавка се намира под кабината и се контролира с контролер тип джойстик.

Индикатор за движение на товара

Хидравличния автокран е обзаведен с редица устройства за безопасност за предотвратяване на претоварвания. Сензори, свързани със светлинно табло ситуирано точно над нивото погледа на оператора, което му позволява да знае дали товароподемността на крана е достигната своя максимум.

Стоманен кабел

Тежкия стоманен кабел задвижва цялата дължина на бумът за да подсигури товара и голяма метална топка е прикрепена към една кука в края на кабела за да го запази опънат и стабилизиран, когато не е приложен товар.

Контроли на оператора

В зависимост от размера на крана, контролите на оператора могат да включват един или два джойстика и педали, които  се използват за да се разшири или да се прибере бума, контролират ляво-дясното движение, напред и назад движения като трансферират хидравличния флуид под налягане към различни области на затворената хидравлична система. Тези контроли са свързани до макарата с клапани, които повдигат хидравличната помпа и на свой ред при завой  определят дали дадено бутало се разширява или свива.

 

транспортни услуги

...................................