Фирма за транспортни услуги и преместване на извънгабаритни товари - най голямото разнообразие на камион с кран (автокран) и други товароподемни камиони.

Камион с кран – транспортните услуги при огромните тежести

Home / Камион с Кран / Камион с кран – транспортните услуги при огромните тежести

Камион с кран – транспортните услуги при огромните тежести

Крановете представляват приповдигащи съоръжения с огромна значимост, предимно за строителния отрасъл. Без наличието на крановете изпълняването на поставените задачи, включващи преместване на големи отвари, би било немислимо. Съществуват много видове кранове, които са определени за приповдигане по разнообразни начини – от малките кранове до големите кулокранове. Всички тези кранове са предназначени за извършването на всякакви видове вдигания. Може би най-използвания на този етап е камиона с кран. Бихте могли да видите на всеки строителен обект.

С какво трябва да сте запознати относно камионите с кран?

Може би най-употребяваните кранове са  камионите с кран.  Те притежават много преимущества и изгоди. С какво трябва да сте запознати? Камионите с кран поначало представляват специализирани превозни средства с кран, прикрепен за тях. Те притежават издръжливостта да вдигнат, снижават и да местят тежки предмети като метални конструкции, складове и павилиони от една точка до друга точка. Тези съоръжения се различават от останалите със своята мощност, устойчивост и перфектни резултати при приповдигане на разнородни площи.

Камионите с кран притежават хидравлична система, която дава гаранция за отличното им изпълняване и допринася за повдигателната мощност, изискваща се при издигане на различни предмети непосредствено от земята. Необходимо е да уточним, че силата на вдигане на товара зависи от типа. Наименованието на камиона с кран издава максималната товароносимост, която може да поеме. Примерно един 60-тонен камион с кран може да вдигне приблизително 60 тона.

Компоненти на камион с кран

  • Стрела– голям лост, подпомагащ при вдигането на товара;

  • Противотежести – представляват обособени тежести, които са разположени на гърба на камиона, за да осигурят устойчивост и безопасност по време на вдиганията;

  • Двузъбна помпа – хидравлична помпа, използваща две въртящи се зъбни колела, които сгъстяват маслото;

  • Jib – решетъчна конструкция, удължаваща се от стрелата;

  • Опори – употребяват се за подсигуряване на баланса на камиона;

  • Rotex предавка – може да я намерите под кабината; тя допуска въртенето на стрелата;

  • Показател за повдигане – системата от светлини в кабината, която е разположена на предния панел за управление;

  • Камионна база –  един от главните елементи, отговорен за осигуряването на мобилността.

Най-същественото преимущество на камионите с кран е първокласната им подвижност по време на  работа. Тези подемни машини бихте могли да ги използвате на терени, където най-големите кранове не могат да извършват никаква дейност. Нов модел, отлични предназначения, сигурност и проста работа – това са само една малка част от предимствата, правещи камионите с кранове толкова търсени и ползвани.

транспортни услуги

.....................................